خواص آلانتوئین درمحصولات ارگانیک ادونیس

خواص آلانتوئین درمحصولات ارگانیک ادونیس
آلانتوئین، پودر کریستالی بدون بو و سفیدرنگ بوده که به عنوان یک ماده فعال در صنایع دارویی و آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. در سال 1935، رابینسون موفق به جداسازی آلانتوئین از منابع حیوانی به­عنوان یک ماده فعال اصلی شد. سال هاست که آلانتوئین به عنوان ماده ای شناخته شده در ترمیم بافت آسیب دیده پوست، به کار می رود و از آنجائیکه مقادیر بالای آن در ارگانیسم های گیاهی و حیوانی شناسایی شده، در طب سنتی کاربرد بسیاری داشته است. به تازگی افزودن آلانتوئین به پمادهای مورد استفاده در جراحی و درمان های پوستی نیز مرسوم شده است.
نحوه عملکرد آلانتوئین
 
  • تسریع تکثیر سلولی
چگونگی عملکرد آلانتوئین در بهبود زخم پیچیده است، به این ترتیب که ابتدا بافت مرده پوست برداشته می شود و محل زخم پاک می گردد، پس از آن تکثیر سلولی شتاب می گیرد که این امر منجر به رشد بافت سالم و نهایتا تشکیل اپیدرم (سطحی ترین لایه پوست) می گردد. در اکثر موارد، درد ناشی از زخم پس از اولین دفعات استفاده از آلانتوئین، از بین می رود. آلانتوئین همچنین خارش و زبری پوست را از بین می برد. اخیرا مطالعات جدیدی بر روی تکثیر سلولی، با استفاده از روش فلورسانس صورت گرفته که نتایج حاکی از کاهش قابل توجه زمان تکثیر سلولی و سرعت بخشیدن به تکثیر سلولی با استفاده از یک کرم حاوی 0.5 درصد آلانتوئین می باشد.
  •  خاصیت کراتولیتیکی (اثر نرم  کنندگی)
از آلانتوئین به عنوان یک ماده فعال و ایده ال با خاصیت کراتولیتیکی یاد می شود، به این معنا که  استفاده از آلانتوئین بر روی پوست سالم صورت و بدن، باعث نرم و صاف شدن ظاهر آن می گردد. تاکنون جزئیات مکانیسم عمل آلانتوئین به طور کامل درک نشده است، اما اعتقاد بر این است که آلانتوئین باعث افزایش میزان لوکوسیت ها (گلبول های سفید) شده و جریان لنفاوی را نیز افزایش می دهد. 
  • تاثیر مفید بر حفظ رطوبت، از بین رفتن قرمزی و تسکین دهندگی پوست
 یکی دیگر از ویژگی های جالب آلانتوئین، تاثیرمفید آن بر حفظ رطوبت پوست می باشد. مطالعات جدید حاکی از آن است که استفاده از یک کرم حاوی 0.5 درصد آلانتوئین، قرمزی و خشکی پوست را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. تسکین دهندگی پماد حاوی آلانتوئین نیز پس از تحریکات مکانیکی، شیمیایی (به­وسیله سورفکتانت ها، سدیم دودسیل سولفات) و تحریک توسط UV مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که استفاده از یک کرم حاوی 0.5 درصد آلانتوئین قرمزی پوست و از دست رفتن آب لایه اپیدرم پوسترا به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
  •  استفاده در مصارف دارویی و درمان پوست
 آلانتوئین دارای خواص پیشگیرانه و درمانی برجسته ای می باشد و به علت سازگاری با انواع فرمولاسیون، در بسیاری از محصولات دارویی کاربرد دارد افزودن آلانتوئین به پمادهای درمان زخم باعث تسریع بهبود زخم می گردد. این مسأله در درمان زخم هایی مانند بریدگی، خراش، خشکی پوست، زخم هایی که آهسته به درمان پاسخ می دهند یا زخم های چرکی، زخم های مقاوم به درمان با علل مختلف و زخم های سوختگی (منشاءحرارتی یا تابش) مشهود می باشد. فیشر در مطالعات خود نشان داد که وازلین حاوی 5 درصد آلانتوئین در درمان زخم، پسوریازیس و رفع خشکی پوست مؤثر می باشد. فرمول های حاوی آلانتوئین همچنین در درمان اگزما، آماس پوست، تاول های ناشی از گرمی در غشاء مخاطی دهان و هموروئید (بواسیر) موثرمی باشند. 
  • استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی 
استفاده از  آلانتوئین در لوسیون های دست و کرم های صورت، زبری پوست را از بین می برد و ترمیم بافت آسیب دیده را تسهیل می نماید. لی وان و همکارانش با بررسی یک لوسیون دست حاوی آلانتوئین، بر روی تعداد زیادی از زنانی که پوست آن ها به شدت آسیب دیده بود به این نتیجه دست یافتند که در 90 درصد از آنان، استفاده روزانه از لوسیون دست، باعث بهبودی کامل و برای 10 درصد باقیمانده، بهبود قابل توجهی در بافت پوست مشاهده شد. قسمت هایی از پوست صورت آقایان که به دلیل اصلاح، آسیب دیده  بود، پس از استفاده از محصول بعد از اصلاح حاوی آلانتوئین ترمیم شد. استفاده از فرمولاسیون های حاوی آلانتوئین برای پوست حساس کودکان و نوزادان بسیار مناسب می باشد.  در بسیاری از کرم ها مانند کرم های مغذی پوست وکرم های روزانه و شب، محصولات مراقبت از لب، پودرهای با مصارف متنوع، لوسیون های پس از آفتاب و دیگر فرمولاسیون های آرایشی، وجود آلانتوئین تاثیر به  سزایی در درمان پوست دارد و حس آرام بخشی موءثری پس از مصرف ایجاد می کند. استفاده از آلانتوئین در رژلب ها، دئودرانت ها(ضدعرق ها) و محصولات حمام آفتاب، باعث حفاظت از پوست شده و همچنین به علت خاصیت کراتولیتیک آن، به عنوان یک افزودنی مناسب در بسیاری از محصولات مراقبت از مو کاربرد دارد و در درمان شوره سر نیز مفید می باشد. آلانتوئین در درمان تاول های ناشی از گرمی در غشاء مخاطی دهان نیز اثر مطلوبی دارد، به همین دلیل به عنوان یک افزودنی قابل اطمینان در محصولات بهداشتی دهان شویه مورد استفاده قرار می گیرد. 
  • حلالیت آلانتوئین 
در فاز آبی محصولات آرایشی محلول و در روغن های آرایشی نامحلول می باشد ضمنا  از طریق آنالیز HPLC می توان، میزان آلانتوئین موجود در محصولات آرایشی را تعیین نمود. 
  • پایداری
 آلانتوئین موجود در محلول آبی در محدوده pH ، بین 8-3 پایدار است اما اگرآلانتوئین موجود در این محیط و یا محیط بازی قوی گرم شود، تجزیه می گردد، ضمنا در فرمولاسیون های فاقد آب، آلانتوئین در شرایط نرمال قابل نگهداری می باشد.

 
متخصصان ادونیس  فرآورده های تولیدی ارگانیک را در اختیار شما قرار داده تا از آنها بهره بگیرید.همچنین لازم به ذکر است در تمامی محصولات آرایشی وبهداشتی ادونیس از آلانتوئین به همراه پروتئین ابریشم استفاده شده است.

برای مشاهده  بیشتر محصولات ارگانیک ادونیس از صفحه اینستاگرام صابون و کرم های گیاهی ادونیس دیدن فرمایید.

همچنین  برای مشاهده صفحه اینستاگرام آموزشگاه متین رویان و مشاهده کارهای بیشتر ، کلیک کنید.
 

 


نظرات

شما اولین نظر دهنده باشید.

نظر شما


سردار جنگل شمالی خیابان ٥ تن شماره ۵۳ واحد ١
021-88025532
تماس با ما